1/0
Karlovarský knedlík je oblíbená příloha například ke svíčkové omáčce. Na karlovarský knedlík není potřeba ani troška mouky. Vystačíte si jen se starými rohlíky, vekou nebo bílou bagetou.
Dva dny staré rohlíky nakrájejte na kostičky. Rohlíkové kostičky předělejte do mísy, osolte, opepřete. Přidejte mletý muškátový oříšek a pokropte studeným mlékem.
Občas rohlíky opatrně promíchejte. Mléko se do nich musí dobře vsáknout. Nakonec přidejte nahrubo nasekanou velkolistou petržel nebo kudrnku.
Bílky oddělte od žloutků a vyšlehejte z nich tuhý sníh. Žloutky smíchejte se změklým máslem. K rohlíkům přidejte máslo se žloutky, sníh a opatrně spojte dohromady.
Z připravené hmoty vytvořte koule připomínající tenisový míček. Dejte na pařáček, přiklopte pokličkou a vařte v páře 8 minut.
Knedlíky budou jemnější, křehčí, když do nich přidáme lžíci zakysané smetany.
Líbil se vám recept Karlovarský knedlík? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.