1/0
Konfitované husí stehno s cibulovou marmeládou je naprosto luxusní pokrm, se kterým zaručeně potěšíte i ty nejnáročnější strávníky. Příprava je časově náročnější, ale s trochou snahy všechno hravě zvládnete.
Očištěná husí stehna osolte a lehce opepřete. Na část stehna, kde bylo oddělené od trupu, položte dva lístky bobkového listu a snítku tymiánu a přitiskněte vždy dvě stehna k sobě. Zabalte do fólie a nechte 24 hodin v chladu marinovat.
Stehna vybalte z fólie, očistěte od bylinek, naskládejte do kastrolu nebo pekáče a zalijte rozpuštěným sádlem. Přiklopte dobře těsnící poklicí, vložte do mírně vyhřáté trouby a při 80–100 °C konfitujte alespoň 4–5 hodin, až vám půjde maso krásně od kosti.
Potom slijte většinu sádla, stehna lehce posypte kmínem a při 180 °C nechte porce drůbeže zbarvit dozlatova.
Červenou cibuli nakrájejte na plátky.
Na sádle nechte zkaramelizovat cukr do hněda, přidejte cibuli, na kterou se karamel okamžitě nabalí, a míchejte, dokud vám cibule nepustí vodu, ve které se karamel po chvíli rozpustí.
Poté zalijte vínem, balzamikovým octem a přidejte nastrouhaný nebo na malé kostičky nakrájený zázvor. Osolte, lehce opepřete a za občasného míchání svařte tekutinu na minimum.
Poté přidejte brusinkový kompot a společně ještě chvíli povařte.
Líbil se vám recept Konfitované husí stehno s cibulovou marmeládou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.