1/0
Krůtí guláš se zeleninou příjemně zahřeje i zasytí, je tedy ideální především v chladném období. Dopřát si ho můžete jen tak samotný, s čerstvým pečivem nebo s těstovinami. Příprava je velmi jednoduchá, vhodná i pro začátečníky.
Maso nakrájejte na kousky, osolte a opepřete.
V hrnci na rozpáleném oleji orestujte najemno nakrájenou šalotku, přidejte maso a opečte. Poté přidejte na kousky nakrájenou papriku, oloupaný a nakrájený lilek a společně restujte asi 5 minut.
Do základu zarestujte rajčatový protlak a vše zalijte drůbežím nebo zeleninovým vývarem. Přiveďte k varu a duste asi 10 až 15 minut. Přidejte nakrájená rajčátka, skořici a společně duste ještě asi 5 minut.
Nakonec dochuťte solí, pepřem a nasekaným tymiánem.
Líbil se vám recept Krůtí guláš? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.