1/0
Houbový kuba je tradiční český pokrm, který se připravuje na Vánoce. Výraznou chuť pravých hub, česneku a koření ve spojení s kroupami někteří lidé milují, jiní se tomuto jídlu raději vyhýbají. Vyzkoušejte jej a objevte jeho kouzlo.
Velké ječné kroupy dobře propláchněte pod tekoucí studenou vodou. Poté zalijte vroucí vodou a nechte přes noc nabobtnat.
Následující den vodu slijte, nalijte novou a vařte do měkka. Po uvaření vodu sceďte a opět kroupy propláchněte.
V kastrůlku rozehřejte vepřové sádlo a orestujte na něm nadrobno nakrájenou velkou cibuli. Přidejte kroupy, sůl, kmín, pepř, sušenou majoránku, utřený česnek.
Nadrobno nasekané pravé houby uvařte do měkka a spojte v jednolitou hmotu. Dle potřeby osolte, opepřete a dochuťte utřeným česnekem.
Kroupy uvařte v jakémkoliv masovém vývaru, houbový kuba bude pak chutnější.
Líbil se vám recept Houbový kuba? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.