1/0
Jahodové tartaletky jsou spojením křehkého korpusu, jemného krému a čerstvých, slaďoučkých jahod. Jedná se o velmi lehký, osvěžující dezert, který bude ozdobou vašeho stolu. Jistě si na něm pochutnají malí i velcí mlsouni.
Z mouky, javorového sirupu, žloutku a změklého másla vypracujte vláčné těsto.
Poté zabalte těsto do potravinářské fólie a nechte v lednici cca 1 hodinu odležet.
Těsto rozdělte na přibližně stejné díly, vyválejte je na stejnoměrné pláty a vložte do forem na tartaletky.
Dna vyplněných formiček propíchejte vidličkou, aby se korpusy pekly rovnoměrně a nenafukovaly se. Pečou se přibližně 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Po upečení nechte vychladnout.
V 1/3 mléka rozmíchejte bramborový škrob s javorovým sirupem. Do zbývajícího mléka přidejte rozkrojený vanilkový lusk, ze kterého jste ještě vyškrábali do mléka semínka, a společně zahřejte, až je mléko horké. Poté vanilkový lusk vyjměte, přilijte škrobovou směs a za stálého míchání vařte ještě asi 5–10 minut.
Poté pudink odstavte a nechte vychladnout. Po vychladnutí ho vyšlehejte a postupně přidávejte všechen tvaroh a citronovou kůru.
Takto připravenou směsí plňte tartaletky a nahoře ozdobte nakrájenými jahodami.
Nakonec jahody polijte glazé z portského vína, které jste si připravili svařením vína a cukru do konzistence sirupu a důkladně jste sirup vychladili.
Nejlepší je plnit krém do formiček těsně před servírováním, aby korpus zůstal krásně křupavý.
Líbil se vám recept Jahodové tartaletky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.