1/0
Polévka z černého kořene je lahodná, zdraví prospěšná a velmi jednoduchá na přípravu. Černý kořen neboli hadí mord španělský (Scorzonera hispanica) je kořenová zelenina, která vaše tělo obohatí různými vitamíny a svou chutí vám lehce bude připomínat pastinák.
Černý kořen oloupejte, nakrájejte na kostky a spolu s nakrájenou šalotkou lehce orestujte na oleji.
Zalijte zeleninovým nebo drůbežím vývarem, popřípadě vodou, osolte, opepřete a vařte doměkka.
Když je kořen měkký, rozmixujte polévku ponorným mixérem dohladka, popřípadě propasírujte přes sítko.
Z másla a mouky si připravte světlou jíšku a polévku zahustěte.
Na závěr polévku zjemněte smetanou a přidejte špetku cukru. Podle potřeby ještě přisolte a opepřete.
Líbil se vám recept Polévka z černého kořene? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.