1/0
Pečená kachní roláda plněná masovou nádivkou a jablky je na přípravu sice časově náročnější, výsledek však rozhodně stojí za to. Podávejte ideálně s bramborovou kaší, roláda však chutná skvěle také po studenu.
Vychlazenou vepřovou plec pomelte v mlýnku na maso.
Mleté maso dejte do mísy, přidejte žloutky a nahrubo nakrájená jablka se slupkou. Dále přidejte brandy, sůl, pepř, smetanu, větší kostky anglické slaniny a čerstvý tymián.
Vše opatrně zamíchejte a dejte vychladit do ledničky.
Nejdříve vykostěte kachnu. Pak ji pořádně očistěte a zbavte chloupků. Položte ji na kůži a opatrně paličkou na maso kachnu rozklepejte, hlavně prsa.
Osolte, opepřete a naplňte vychlazenou náplní. Opatrně srolujte a vytvořte tak roládu. Kuchařským provázkem ji svažte a utáhněte.
Kosti a skelet z vykostěné kachny nahrubo přesekněte a dejte do pekáče. Přidejte nahrubo nasekanou cibuli a k ní kachní roládu.
Přilijte půl litru vody a pečte doměkka ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 2 hodiny. Občas podlévejte, ale neotáčejte.
Po upečení roládu vyndejte, nechte asi 10 minut vychladnout a zbavte ji kuchařského provázku. Poté nakrájejte na třícentimetrové plátky.
Líbil se vám recept Kachní roláda plněná nádivkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.