1/0
Dvoubarevný chřestový krém s parmazánovou sušenkou je rychlá, zdravá a chutná zeleninová polévka. Před mixováním polévky odeberte z chřestu hlavičky, polévku jimi pak můžete dozdobit. K polévce je vhodné servírovat i opečené máslové krutony.
Bílý chřest překrojte na 4 části. Brambory nakrájejte na kostky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Na rozehřátém polovičním množství másla a olivového oleje zpěňte cibuli, přidejte nakrájený chřest, brambory a podlijte litrem vývaru. Osolte, přidejte špetku cukru a vařte na mírném ohni doměkka.
Poté přilijte poloviční množství smetany a v mixéru rozmixujte v hladkou krémovou polévku. Osolte a opepřete dle chuti.
Zelený chřest a cibuli očistěte. Na rozehřátém polovičním množství másla a olivového oleje zpěňte nadrobno nasekanou cibuli. Přidejte nakrájený zelený chřest a špenát. Podlijte litrem vývaru, ochuťte solí, špetkou cukru a uvařte doměkka.
Po uvaření přilijte zbylou smetanu, zavařte a v mixéru rozmixujte v hladkou krémovou polévku. Osolte a opepřete dle chuti.
Strouhaný parmazán dejte do misky, přidejte žloutek a spojte. Na plech položte pečicí papír, na který rozdělte 4 hromádky spojeného parmazánu se žloutkem. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 4–6 minut, vytvoříte si tak parmazánovou sušenku.
Líbil se vám recept Dvoubarevný chřestový krém? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.