1/0
Čínský salát s černými houbami, známými také jako Jidášovo ucho, je velmi rychlý a jednoduchý na přípravu. S jistotou jej tedy zvládne připravit každý. Salát je plný rozmanitých barev a chutí a jistě vám zachutná.
Sušené houby (Jidášovo ucho) vysypte do misky, zalijte studenou vodou a nechte nabobtnat cca 1 hodinu. Poté houby důkladně propláchněte a pokrájejte na menší kousky.
Hlávku bílého zelí rozkrojte na čtvrtky, vykrojte košťál a nakrájejte na kostky. V hrnci přiveďte k varu vodu, osolte a vložte nakrájené zelí. Nechte spařit cca 3–4 minuty a děrovanou naběračkou vyjměte do připravené mísy i s trochou vody, ve které se zelí spařilo.
Ještě horké posypte cukrem a zalijte octem, přidejte nakrájené houby a společně důkladně promíchejte.
Nechte dobře vychladit a poté přidejte na nudličky nakrájenou sterilovanou kapii.
Feferonku zbavte semínek, nakrájejte na jemné kostičky a lehce zpěňte na oleji. Poté přidejte do salátu i s olejem. Salát promíchejte a podle potřeby osolte, přidejte cukr a ocet dle chuti.
Místo sterilované kapie můžete použít syrovou červenou papriku, kterou nakrájíte na tenké proužky a přimícháte do horkého spařeného zelí společně s octem, cukrem a houbami.
Líbil se vám recept Čínský salát s houbami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.