1/0
Nádivka z opečených žemlových krutonů s anglickou slaninou a kopřivami je chuťově velmi zajímavým, netradičním pokrmem. Nádivku můžete podávat nakrájenou samostatně nebo také jako přílohu.
Rohlíky nakrájejte na kostky o velikosti 1 x 1 cm. Kostky dejte na pekáč a v troubě vyhřáté na 100 °C je nasucho vysušte.
Pekáč vytáhněte a kostky vysypte do větší mísy. Přidejte žloutky, sůl, pepř, část anglické slaniny nakrájené na malé kostky, muškátový oříšek a nahrubo nakrájené kopřivy. Vše promíchejte.
Postupně přilijte mléko a vyšlehejte bílky v tuhý sníh. Bílky šlehejte na ¾ výkonu šlehače, sníh bude pevnější a nádivka křehčí. Vše spojte tak, aby sníh nespadl a houska nebyla polámaná.
Formu vyložte plátkovanou anglickou slaninou nebo vymažte máslem. Nádivku opatrně navrstvěte na slaninu.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, přibližně 30 až 40 minut.
Líbil se vám recept Nádivka z opečených žemlových krutonů? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.