1/0
Grilované balenky z vykoštěné kančí kýty plněné pórkem a brusinkami jsou nevšedním chutným pokrmem. Kančí maso je tučnější s jemnou chutí. Příprava je velmi snadná a rychlá, během chvilky tedy můžete podávat.
Z kančí kýty si nakrájejte čtyři tenké plátky, které pomocí paličky na maso rozklepejte. Konce masa rozklepejte více.
Maso osolte, opepřete. Do středu masa položte šalvěj, brusinkový kompot a na velmi tenké nudličky nakrájenou bílou část pórku.
Maso přehněte tak, aby nám vznikla kapsa/balenka. Okraje masa špízovou jehlou spojte dohromady.
Na grilovací, případně obyčejné pánvi rozpalte olej (můžete nahradit vepřovým, husím nebo kachním sádlem). Po obou stranách opečte asi 3 a 3 minuty.
Maso pak ještě dopečte na roštu ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 4 minuty.
Líbil se vám recept Grilované balenky z kančí kýty? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.