1/0
Ořechový dort s mascarpone a kávovou polevou má úžasně lahodnou chuť a bude se vám doslova rozplývat na jazyku. Příprava není nijak zvlášť náročná, zvládnou ji jistě i začínající kuchaři.
V mixéru ušlehejte máslo s cukrem. Když vám vznikne nadýchaná napěněná hmota, přidejte celá vejce jedno po druhém.
Poté přidejte polovinu kávy, prosátou hladkou mouku a nadrcené ořechy.
Takto připravenou směs vlijte do dvou kulatých dortových forem o průměru 20 cm, které jste si předem vymazali máslem a vyložili pečicím papírem.
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 20–25 minut. Po upečení vyndejte korpusy z formy a nechte vychladnout.
Během pečení smíchejte mascarpone s cukrem a zbytkem instantní kávy, aby vám vznikl hladký krém.
Vychladlé korpusy spojte polovinou směsi a zbylou rozetřete na dort pomocí plochého nože nebo špachtle. Nechte asi půl hodiny vychladit a můžete podávat.
Připravený dort poprašte trochou kakaa.
Nemáte dvě dortové formy? Upečte všechno těsto v jedné formě (počítejte s tím, že to zabere více času) a po vychladnutí korpus rozkrojte stejně jako třeba žemli na hamburger.
Líbil se vám recept Ořechový dort s mascarpone? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.