Masopustní koblihy

Čas přípravy: 2 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 60 Kč
Redakce Kupi.cz
1. února 2023
Rozpůlená masopustní kobliha, ze které vytéká červená náplň. Lamart.cz

Masopustní koblihy, voňavé a krásně nadýchané, jsou tradiční lahůdkou především v zimním období. Jejich příprava je sice lehce časově náročnější, výsledek je však famózní a rozhodně stojí za to.

Recept masopustní koblihy vás vyjde na 3 Kč za 1 porci. 20 porcí připravíte za 60 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 60 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Recept

  • 1

    Droždí rozdrobte a smíchejte v misce s cukrem, trochou mléka a lžící mouky. Takto připravený kvásek nechte v teple nakynout.

  • 2

    V míse utřete máslo se zbytkem cukru do pěny, poté postupně přidávejte žloutky jeden po druhém. Pečlivě rozmíchejte a přidejte vzešlý kvásek, citronovou kůru, sůl, mouku a zbytek mléka. Vše pečlivě smíchejte ve vláčné těsto a nechte přikryté někde v teple cca 30 minut vykynout.

  • 3

    Na lehce pomoučené pracovní ploše vykynuté těsto rozválejte asi na centimetr silnou placku. Sklenkou naznačte kolečka těsně vedle sebe, abyste neměli moc odkrojků.

  • 4

    Na polovinu koleček dejte lžičkou trochu marmelády. Druhou polovinu koleček dokrojte až na desku a postupně je pokládejte na marmeládu na vyznačená kolečka. Pečlivě okraje přitlačte a ještě jednou vykrojte skleničkou, okraje budou krásně spojené a hladké.

  • 5

    Koblihy lehce poprašte moukou a nechte ještě asi 15 minut kynout.

  • 6

    Vykynuté koblihy smažte v rozpáleném oleji dozlatova asi 5 minut. Usmažené koblihy vyjměte a položte na ubrousek okapat.

  • 7

    Posypejte moučkovým cukrem a můžete podávat.

Zajímavé tipy
  • Marmelády nedávejte do koblih moc, aby vám při smažení neklesaly ke dnu.
  • Na pocukrování koblih použijte moučkový cukr smíchaný s vanilkovým.

Líbil se vám recept Masopustní koblihy? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.