1/1
Loupaná hovězí plec v hrubozrnné hořčici je opravdová lahůdka. Plec se nachází na přední noze býka a řadí se mezi nejjemnější druhy hovězího. Maso má vyšší podíl vazivových tkání, proto se často marinuje nebo také pošíruje. Vychutnejte si hovězí plec v našem receptu.
Hovězí loupanou plec očistěte, osolte, opepřete a potřete hrubozrnnou i dijonskou hořčicí. Poté maso nechejte do druhého dne odležet v ledničce.
V hrnci rozpalte olej a maso na něm zprudka z obou stran opečte. Maso vyjměte, do výpeku přidejte kořenovou zeleninu (mrkev, celer) a cibuli. Vše společně orestujte.
Přidejte divoké koření, tymián, zalijte vínem a vodou nebo vývarem a nechte vařit.
Maso vložte do základu, přikryjte poklicí nebo alobalem a pečte při 160 °C do změknutí. Maso vyjměte, základ sceďte a zredukujte.
Zjemněte smetanou a poté přidejte máslo, kterým šťávu ještě lehce zahustíte.
Líbil se vám recept Loupaná hovězí plec v hořčici? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.