1/0
Bramborové šišky s mákem, známé také jako šulánky nebo šlíšky, patří mezi tradiční české recepty. Bramborové šišky se většinou servírují nasladko, ale můžete je využít i jako přílohu například k pečené kachně. Tenhle sladký pokrm chutná skvěle a v oblibě jej mají především děti.
Brambory (nejlépe typ B) uvaříme ve slupce. Až vychladnou, oloupeme je a nastrouháme najemno.
Přidáme jedno vejce, špetku soli, hrubou mouku a vypracujeme v nelepivé těsto.
Na hrubou moukou posypaném vále z těsta vytvoříme válečky. Ty poté nakrájíme na menší kousky a dáme je vařit asi na 7 minut do vroucí osolené vody. Až budou šišky hotové, vyplavou na hladinu.
Hotové šišky posypeme mákem, moučkovým cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.
Líbil se vám recept Bramborové šišky s mákem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.