Bramborové šišky s mákem

Čas přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
7. února 2023
Bramborové šišky s mákem v hlubokém béžovém talíři, na dřevěném stole, vedle talíře je sklenice mléka, miska s mákem a šedá utěrka Ilustrační foto: Marcus Z-pics / Shutterstock.com

Bramborové šišky s mákem, známé také jako šulánky nebo šlíšky, patří mezi tradiční české recepty. Bramborové šišky se většinou servírují nasladko, ale můžete je využít i jako přílohu například k pečené kachně. Tenhle sladký pokrm chutná skvěle a v oblibě jej mají především děti.

Ingredience

Recept

  • 1

    Brambory (nejlépe typ B) uvaříme ve slupce. Až vychladnou, oloupeme je a nastrouháme najemno.

  • 2

    Přidáme jedno vejce, špetku soli, hrubou mouku a vypracujeme v nelepivé těsto.

  • 3

    Na hrubou moukou posypaném vále z těsta vytvoříme válečky. Ty poté nakrájíme na menší kousky a dáme je vařit asi na 7 minut do vroucí osolené vody. Až budou šišky hotové, vyplavou na hladinu.

  • 4

    Hotové šišky posypeme mákem, moučkovým cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.

Líbil se vám recept Bramborové šišky s mákem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.