1/0
Langoše jsou velmi oblíbeným jídlem zejména v letních měsících na festivalech, u vody nebo jen tak při prázdninové procházce. Připravit si je můžete i doma, stačí vám jen mouka, mléko, cukr, sůl a droždí.
Do mísy nasypte hladkou mouku, lžičku soli, lžičku cukru a zamíchejte.
Přilijte 200 ml mléka a rozdrobte do něj droždí. Mísu přikryjte utěrkou a nechejte kvásek nakynout.
Dále přilijte 50 ml mléka, dvě lžičky oleje a vpracujte v těsto. Zakryjte utěrkou a nechejte těsto kynout.
Vykynuté těsto rozkrájejte na 6 dílků. Každý dílek rozplácněte a potřete olejem. Nechte ještě chvíli kynout.
Placku prsty roztáhněte v krajích a usmažte na rozpáleném oleji po obou stranách.
Usmažený langoš potřete olejem s prolisovaným česnekem. Posypte nastrouhaným sýrem a postříkejte kečupem nebo tatarkou dle chuti.
Líbil se vám recept Langoše? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.