1/0
Bezlepkový chlebíček s ořechy a semínky je plný vlákniny, skvěle chutná a upečený ho budete mít jedna dvě. Jedná se tedy o ideální alternativu klasického pečiva. Příprava je navíc velmi snadná a mohou se do ní pustit i začátečníci.
Všechny suché ingredience pečlivě promíchejte v míse a poté k nim přimíchejte javorový sirup, olej a vodu.
Zpracujte tužší hmotu a nechte semínka nasáknout. Pokud je těsto příliš tuhé a rozpadá se, přidejte po lžičkách vodu.
Povrch chleba uhlaďte a nechte alespoň dvě hodiny odpočinout. Dobře připravené těsto dobře drží tvar a nerozpadá se.
Chléb přendejte do chlebové pečicí formy a pečte v troubě na 175 °C cca 20 minut. Poté formu otočte vzhůru nohama a pečte dalších 30–40 minut.
Hotový chléb krájejte, až když je úplně vychladlý.
Líbil se vám recept Bezlepkový chlebíček? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.