1/0
Kapří karbanátky jsou skvělou alternativou karbanátků z hovězího nebo vepřového masa. Můžete si je připravit s vařeným bramborem, listovým salátkem, případně si je dát jen tak samotné.
Kapra vykostěte, stáhněte z kůže a čisté maso namelte nebo nasekejte nožem najemno.
Namleté maso smíchejte se všemi ingrediencemi – celými vejci, drceným česnekem, sekanou petrželkou, pepřem a solí. Jestliže je rybí směs příliš řídká, zahustěte ji strouhankou, aby se dobře tvarovaly karbanátky, a přidejte pár kapek citronové šťávy.
Každý karbanátek potřete olejem a vložte na plech vyložený pečicím papírem nebo potřený olejem.
Pečte v troubě při 170 °C asi 20–25 minut.
Pro zvýraznění chuti můžete do karbanátků přidat pár lístků nasekané bazalky nebo čerstvé majoránky.
Líbil se vám recept Kapří karbanátky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.