1/1
Kachní roládu s kaštanovou nádivkou si vaše chuťové pohárky určitě zamilují. Tímto nevšedním pokrmem překvapíte jistě nejen všechny milovníky masových rolád. Na přípravu je sice trochu časově náročnější, ale výsledek stojí za to.
Kachnu vykostěte a rozložte na prkénko kůží dolů. Lehce naklepejte, aby vznikl rovnoměrný plát masa. Poté osolte, opepřete a na maso rozprostřete na plátky nakrájenou anglickou slaninu.
Jedlé kaštany nařízněte na ploché straně ostrým nožem do kříže a nechte je ve vroucí vodě cca 10 minut povařit. Vodu sceďte a ještě horké kaštany oloupejte a poté je nasekejte nahrubo.
Starší rohlíky nakrájejte na cca 1 cm velké kostky a dejte do misky. Přidejte na másle orestovanou cibuli, nasekané kaštany, nasekanou petrželku, špetku muškátového oříšku a sůl.
Promíchejte a vše zvlhčete mlékem, ve kterém jste rozšlehali vejce. Směs důkladně promíchejte v celistvou nádivku, ve které si ale kostičky housky stále drží svůj tvar.
Nádivku rozložte na připravenou kachnu, zabalte jako roládu a upevněte provázkem.
Roládu vložte do pekáče, osolte, přidejte kmín a pečte v předehřáté troubě na 170 °C cca 90 minut doměkka.
Líbil se vám recept Kachní roláda? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.