1/0
Chilli con carne je mexický pokrm, jehož základ tvoří mleté maso. Většinou se používá hovězí maso, ale můžete sáhnout i po vepřovém, krůtím nebo jehněčím. Chilli con carne bývá často označováno jako ohnivý pokrm, jelikož se do něj dává spousta koření a bylinek. Příprava je vcelku jednoduchá, vhodná i pro kuchaře začátečníky.
Očištěnou cibuli a papriku nakrájejte na kostičky, česnek na plátky.
Rozpalte si pánev s olejem a začněte restovat cibuli dosklovata, poté přidejte česnek, papriku, chilli papričku a kmín. Společně restujte asi pět minut a poté přisypte mletou papriku, nechte ji pouze zpěnit a přidejte mleté hovězí maso.
Společně restujte na středním plameni, až se maso rozdělí na hrudky a je krásně opečené dokřupava. Na orestované maso přidejte rajčatový protlak a společně důkladně zarestujte.
Orestovanou směs zalijte vývarem, přidejte drcená rajčata, sůl, pepř, cukr a na mírném plameni za občasného promíchávání duste doměkka. Správně podušené chilli con carne musí být husté a šťavnaté.
Nakonec přidejte scezené fazole, pár kostiček tmavé čokolády a ještě asi deset minut povařte.
Podle chuti ještě osolte a dokořeňte. Poté směs odstavte ze sporáku a nechte pár minut odstát, aby se chutě důkladně spojily.
Pokud zrovna nemáte doma čerstvé chilli papričky, můžete je nahradit mletým chilli.
Líbil se vám recept Chilli con carne? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.