1/0
Buchta z červené řepy je úžasně vláčná a díky svým pestrým barvám vás zaujme jistě už na první pohled. V červené řepě je obsažen dostatek cukru, proto se na přípravu těchto sladkých pokrmů skvěle hodí. Příprava je lehce časově náročnější, výsledná chuť buchty za to však stojí.
Červenou řepu oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
V míse vyšlehejte vejce s cukrem, až vznikne bělavá směs, a postupně přidávejte rozpuštěné máslo a mouku, až se vše spojí. Poté do směsi přidejte nastrouhanou řepu, nasekané ořechy, rozinky, prášek do pečiva a důkladně vše promíchejte.
Nalijte do máslem vymazané formy a dejte péct do rozehřáté trouby na 160 °C asi hodinu dozlatova. Upečenou buchtu po vyndání z trouby nechte zchladnout a pocukrujte.
Smetanu přiveďte k varu a stáhněte ze sporáku, přidejte nastrouhanou čokoládu s vyšším obsahem kakaa, překryjte pokličkou a nechte rozpustit. Nakonec rozmíchejte na krém a nechte zchladnout do pokojové teploty.
Čokoládovou polevou pokryjte upečenou, zchladlou buchtu a po cca 10 minutách můžete podávat.
Buchtu můžete podávat i bez čokoládové polevy, jen lehce pocukrovanou.
Líbil se vám recept Buchta z červené řepy? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.