1/0
Pohankový koláč s hruškami a se zkaramelizovanými ořechy je úžasně vláčný a velmi chutný. Ať už ho budete připravovat jako dezert pro návštěvu nebo jen tak na chuť, jsme si jisti, že si ho zamilujete. Na přípravu je velmi jednoduchý, vhodný i pro začínající kuchaře.
Troubu předehřejte na 180 ºC, formu na pečení vymažte trochou másla a lehce vysypte moukou.
Pomeranč pečlivě omyjte a osušte. Poté z něj ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu.
Máslo vyšlehejte v míse s cukrem a pomerančovou kůrou. Poté přidejte po jednom vejce, vmíchejte mouku, prášek na pečení, skořici, špetku soli a pomerančovou šťávu.
Takto připravené těsto přelijte do vymazané formy a uhlaďte.
Hrušky omyjte, zbavte jádřinců, nakrájejte na tenké klínky, rovnoměrně rozložte na těsto a dejte péct do trouby asi 35–40 minut dozlatova.
Během pečení koláče si prohřejte v kastrůlku med, přisypte ořechy a nechte jádra zkaramelizovat. Po upečení nechte koláč lehce vychladnout a zkaramelizované ořechy přesuňte do středu koláče.
Poprašte moučkovým cukrem a vychladlý koláč můžete podávat.
Líbil se vám recept Pohankový koláč? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.