1/0
Cizrnový salát s červenou řepou a kozím sýrem je plný bílkovin a vitamínů. Krémová chuť cizrny a červená řepa v marinádě vytvoří vynikající chuť, kterou ještě podtrhne sýr. Vyzkoušejte tento sytý luštěninový salát.
V misce smíchejte olivový olej, tekutý med a balsamicový nebo jablečný ocet.
Pořádně promíchejte a případně dochuťte solí.
Uvařenou červenou řepu nakrájejte na tenké čtvrtky a naložte ji do připravené marinády alespoň na půl hodiny.
Operte lístky čerstvého baby špenátu a nechte je okapat.
Do talíře dejte špenátové lístky, přidejte marinovanou červenou řepu i s marinádou. Zasypte cizrnou a podrobte kozím sýrem, případně sýrem feta.
Nakonec můžete cizrnový salát posypat pistáciovými oříšky.
Místo sterilované cizrny můžete použít i klasickou, jen je potřeba ji předem namočit přes noc a poté uvařit ve studené vodě.
Líbil se vám recept Cizrnový salát s červenou řepou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.