1/0
Polévka s názvem Moravský bigos je pokrm, jehož hlavní surovinou je zelí a maso. Na přípravu je vcelku nenáročný, zvládnou si jej tedy připravit i začátečníci. Obvykle se servíruje v chlebu a podobně jako guláš je lepší až ohřívaný další dny.
Hlávkové zelí pokrájejte najemno, povařte ve vroucí osolené vodě, poté sceďte a nechte okapat.
Cibuli nakrájejte najemno a orestujte na sádle.
Poté přidejte na kostičky nakrájené vepřové maso, zarestujte, aby se zatáhlo, a posypejte mletou paprikou.
Lehce zasmažte a podlijte vínem. Nechte víno lehce odvařit, osolte, opepřete, přidejte asi tři bobkové listy, prolisovaný česnek, zalijte vodou nebo vývarem a duste do poloměkka.
Přidejte pokrájené kysané zelí, bůček nakrájený na kostičky a duste doměkka.
Před koncem vaření přimíchejte spařené hlávkové zelí, pokrájené švestky a na kolečka nakrájenou klobásu.
Dosolte, opepřete, přidejte majoránku a už jen lehce povařte.
Líbil se vám recept Polévka Moravský bigos? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.