1/0
Kančí hamburger je tak luxusní, že se vám bude přímo rozplývat na jazyku. Šťavnaté maso v kombinaci s modrým sýrem, salátem, okurkou, zkaramelizovanou cibulkou a brusinkovým kompotem chutná prostě skvěle.
Maso z divočáka umelte nahrubo, přidejte žloutky, osolte, opepřete, přidejte pár kapek citronové šťávy a nasekaný tymián. Vše společně promíchejte a tvarujte hamburgery.
Maso grilujte na grilovací pánvi po obou stranách cca 5 minut.
Okurku omyjte, oloupejte slupku a škrabkou okurky nakrájejte na tenké plátky. Zakapejte je šťávou z citronu, lehce osolte a přidejte olivový olej. Poté nechte v ledničce marinovat asi 20 minut.
Housku na hamburger podélně rozkrojte a na sucho opečte na pánvi.
Spodní část potřete majonézou, kterou jste smíchali s chilli omáčkou, poté na housku položte list ledového salátu, na něj hotový hamburger, dále pak na hamburger plátek modrého sýru, pár plátků marinované okurky a vše zakončete na kolečka nakrájenou červenou cibulí, kterou jste orestovali na oleji, lehce zaprášili cukrem a nechali zkaramelizovat.
Horní díl housky potřete brusinkovým kompotem a přiklopte.
Místo sýru s modrou plísní můžete dát do hamburgeru plátek kvalitního čedaru.
Líbil se vám recept Kančí hamburger? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.