1/0
Houbové karbanátky se zeleninou jsou velmi chutné a připravené je budete mít jedna dvě. Výběr hub je jen na vás, záleží, co zrovna najdete v lese nebo nakoupíte v obchodě. Karbanátky vám skvěle poslouží jako rychlý oběd či večeře.
V hrnci rozehřejte olej a máslo. Vysypejte do něj nakrájenou cibuli a na mírném plameni restujte asi 2 minuty.
Přidejte nasekané houby, osolte, opepřete, přidejte špetku mletého kmínu a poduste doměkka.
Mrkev, celer a kedlubnu nastrouhejte najemno do mísy, osolte a nechte cca půl hodiny odstát, aby zelenina pustila vodu a zkřehla.
Přendejte zeleninu do cedníku a důkladně vymačkejte vodu. Poté zeleninu přidejte k orestovaným houbám, přidejte nasekanou petrželku, tři vejce rozšlehaná s trochou mléka a dochuťte solí a pepřem.
Takto připravenou směs zahustěte podle potřeby strouhankou.
Ze směsi tvarujte karbanátky, obalte je v mouce a rozšlehaných vejcích, do kterých jste přidali lžíci hořčice a strouhanky.
Smažte na rozehřátém oleji dozlatova, poté nechte okapat na ubrousku.
Ke karbanátkům se skvěle hodí bramborová kaše s bylinkami nebo šťouchané brambory s jarní cibulkou.
Líbil se vám recept Houbové karbanátky se zeleninou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.