1/0
Nasi goreng znamená v překladu smažená rýže – jedná se o národní jídlo podávané v Indonésii, ale oblíbené je i jinde ve světě. Tento pokrm je velmi různorodý, neboť si můžete ingredience upravovat dle toho, na co máte právě chuť (zvolit jiný druh rýže, obměnit protein – maso, krevety, tofu a podobně). Příprava je mnohem jednodušší, než by se na první pohled mohlo zdát, zvládnou ji určitě i začátečníci.
Na pastu Sambal smíchejte dohromady nakrájenou cibuli, česnek, chilli papričku bez semínek, koriandrová semínka, cukr, garnátovou pastu, šťávu z limetky a rozmixujte v mixéru nebo utřete v hmoždíři na hladkou pastu.
Vejce ušlehejte se solí do pěny.
Pánev vymažte olejem a na mírném ohni usmažte z vajec tenké omelety. Nechte vychladnout, sviňte a nakrájejte je na tenké nudle.
Ve woku rozpalte olej, přidejte na nudličky nakrájená kuřecí prsíčka a orestujte, poté přidejte pastu Sambal a společně restujte, až se pasta rozvoní.
Přidejte krevety, uvařenou vychladlou rýži, nakrájenou jarní cibulku, šalotku, nakrájené čínské zelí, arašídy a společně opékejte. Poté osolte, opepřete a přidejte sójovou omáčku.
Na závěr přidejte do hotové rýže nakrájenou vaječnou omeletu, promíchejte a horké podávejte.
Líbil se vám recept Nasi Goreng? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.