1/0
Pikantní asijské rýžové nudle s kuřecím masem, zeleninou a koriandrem jsou velmi jednoduché na přípravu a perfektně vás zasytí. Pokud patříte mezi milovníky asijské kuchyně, určitě je vyzkoušejte, jsme přesvědčeni o tom, že vám zachutnají.
Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky, posypejte kořením 5 vůní, solamylem a promíchejte. Na pánvi si rozpalte olej a kuřecí maso osmažte dozlatova.
Po usmažení část oleje slijte a k masu přidejte na nudličky nakrájený pórek, cibuli, mrkev, mladou cibulku a najemno nakrájený zázvor, chilli papričku a česnek. Společně restujte asi 2 minuty, poté zalijte vývarem a přidejte sójovou omáčku, rybí omáčku, hoisin omáčku a lehce provařte.
Dále přidejte na půl uvařené nebo pár hodin dopředu namočené rýžové nudle (dle návodu na obalu), nasekaný koriandr, pár kapek limetkové šťávy a společně asi dvě minuty povařte.
Při podávání ještě lehce posypejte sekaným koriandrem.
Koření 5 vůní seženete v obchodě nebo u asijských prodejců, je to směs mletého koření (skořice, badyán, fenykl, nové koření, hřebíček) hojně používaná v asijské kuchyni.
Líbil se vám recept Rýžové nudle s kuřecím masem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.