1/0
Připravte si s námi šťavnatá kuřecí křidélka na grilu s lehce pikantní rajčatovou salsou, která vás jistě překvapí svou vyladěnou chutí, na kterou budete s přáteli ještě dlouho vzpomínat. Příprava je velmi rychlá, jednoduchá a potřebné suroviny nakoupíte za pár korun.
V misce smíchejte kečup, ocet, sójovou omáčku, med, olej, nasekaný česnek a zázvor. Osolte, opepřete a nechte uležet v chladu cca 30 minut.
Takto připravenou marinádou zalijte omytá a osušená křidélka, které jste zbavili letek a nakrájeli v kloubu na kousky.
Pečte na grilu při teplotě přibližně 170 °C, z každé strany asi 10 minut, případně v troubě na 185 °C cca 20 minut, poté teplotu zvyšte na 210 °C a po dobu cca 5 minut dopečte do zlatova.
Rajčata krátce ponořte do vařící vody, poté je zchlaďte a oloupejte. Vykrojte stopky, odstraňte semínka a dužinu nasekejte na kousky.
Přidejte najemno nasekaný česnek, zázvor, červenou cibuli a chilli papričku zbavenou semínek. Zakápněte šťávou z jedné limetky a přidejte nasekaný koriandr.
Nakonec dochuťte solí, pepřem a dvěma lžícemi olivového oleje a nechte půl hodiny vychladit v ledničce.
Líbil se vám recept Kuřecí křidélka na grilu? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.