1/0
Třešňový koláč Clafoutis pocházející z Francie je lehoučký na jazyku a v kombinaci se sladkými třešněmi ze zahrádky vám naprosto učaruje. Jeho příprava je navíc velmi jednoduchá.
Troubu předehřejte na 180 ºC, formu na pečení vymažte trochou másla a lehce vysypejte moukou.
Do šlehací mísy vložte vejce, cukr, vanilkový cukr, sůl, nastrouhanou citronovou kůru, prosátou mouku a vyšlehejte dohladka. Poté přidejte mléko, rozpuštěné máslo, smetanu a společně ještě jednou vyšlehejte.
Po vyšlehání nechte cca 10 minut odpočinout.
Do připravené formy nalijte trochu těsta, abyste zakryli dno. Poté na těsto rozprostřete omyté a vypeckované třešně a nahoru nalijte zbytek těsta.
Pečte v troubě asi 35–40 minut dozlatova, po upečení nechte vychladnout a poprašte moučkovým cukrem.
Líbil se vám recept Třešňový koláč Clafoutis? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.