1/0
Telecí ossobuco jsou plátky šťavnatého hovězího masa s morkovou kostí, dušené společně s předem orestovanou zeleninou. Maso musí po upečení zůstat uprostřed krásně růžové a uvnitř plné šťávy. Tento pokrm se nejčastěji připravuje z telecího kolene nebo kližky. Příprava sice zabere více času, ale výsledek bude jistě stát za to.
Telecí maso osolte, opepřete a poprašte moukou.
Ve velkém pekáči rozpalte olivový olej a na středním plameni restujte nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, cibuli a česnek dozlatova. Poté vyjměte a dejte stranou.
Ve zbylém oleji zprudka restujte 3–4 minuty maso dohněda. Vraťte do hrnce orestovanou zeleninu a česnek, přilejte víno a nechte asi 2 minuty vařit.
Přilejte vývar, oloupaná a nakrájená rajčata, bobkové listy, cukr, sůl, pár snítek tymiánu, pár proužků citronové kůry a společně vše zamíchejte.
Troubu rozpalte na 180 °C, pekáč přiklopte a duste v troubě asi dvě hodiny doměkka, jednou obraťte. Podle potřeby můžete podlévat.
Hotové maso podle chuti ještě dochuťte a můžete ihned podávat například s křupavým bílým pečivem.
Místo čerstvých rajčat můžete použít i konzervovaná loupaná rajčata.
Líbil se vám recept Telecí ossobuco? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.