1/1
Koláč z lesního ovoce s krémovou náplní je neuvěřitelně vláčný a chutná přímo božsky. Na jeho přípravu můžete použít jakékoli drobné ovoce, které máte zrovna po ruce, a upečený jej budete mít do hodiny.
Z mouky, cukru a změklého másla vypracujte vláčné těsto, to poté zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici cca 1 hodinu odležet.
Následně těsto vyválejte na plát, vložte do koláčové formy a pečte přibližně 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Po upečení nechte koláč vychladnout.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte hustý krém a až do vychladnutí ho lehce šlehejte. Poté do něj vmíchejte šlehačku.
Vzniklý krém natřete na korpus, ozdobte ovocem a zalijte želatinou, připravenou podle návodu.
Líbil se vám recept Koláč z lesního ovoce? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.