1/0
Lehký jarní salát z bulguru a chřestu je díky velkému množství zeleniny velmi osvěžující a zálivka z citronové šťávy a olivového oleje mu dodává skvělou chuť. Perfektně se hodí jako příloha ke grilovanému masu, případně si jej můžete dopřát i jen tak samotný.
Na olivovém oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli, přidejte oloupaný a nakrájený chřest, mladý hrášek a nakrájenou cuketu.
Společně orestujte a přidejte propláchnutý bulgur. Chvíli restujte, osolte, opepřete, poté vše zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem a nechte přiklopené nabobtnat.
Salát přendejte z pánve, nechte vychladit a poté přimíchejte na plátky nakrájené ředkvičky a řeřichu.
Nakonec ještě do salátu přidejte pár kapek citronové šťávy a olivového oleje.
Při podávání si můžete salát ještě vylepšit nakrájenými vařenými vejci.
Líbil se vám recept Jarní salát z bulguru? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.