1/0
Arašídová polévka s chilli, zázvorem a restovaným mangoldem vás díky své rozmanité chuti zavede do dalekých exotických krajů. Její příprava je velmi jednoduchá a rychlá, hotovou ji tedy budete mít doslova během chvilky.
Na olivovém oleji orestujte cibuli dosklovata, přidejte nakrájený zázvor a arašídové máslo, které v základu rozpusťte.
Přidejte mouku a udělejte světlou jíšku, zalijte vývarem a nechte zavařit.
Dle chuti osolte, opepřete a přidejte najemno nakrájenou chilli papričku. Poté přidejte smetanu a společně provařte.
Hotovou polévku rozmixujte v mixéru nebo tyčovým mixérem a přidejte pár kapek citronové šťávy. Nakonec v hotové polévce nechte rozpustit lžíci arašídového másla.
Při servírování posypte polévku opraženými ořechy a na másle orestovaným mangoldem.
Polévku si můžete vylepšit i přidáním opražené, na nudličky nakrájené anglické slaniny.
Líbil se vám recept Arašídová polévka s chilli a zázvorem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.