Tradiční thajská polévka obsahuje kuřecí maso a kokosové mléko, které jí dodává jedinečnou chuť. Koření a ostatní dochucovadla spolu vytvářejí jedinečnou kombinaci barev a chutí, které velmi příznivě lahodí oku. Příprava, ač to tak na první pohled nevypadá, je velmi jednoduchá, takže ji zvládne úplně každý.
Na rozpáleném oleji orestujte na nudličky nakrájená kuřecí prsa, poté přidejte na plátky nakrájené žampiony, mrkev, cibuli a česnek. Zalijte vývarem a nechte zavařit.
Poté přidejte na nudličky nakrájený zázvor, chilli papričky, kořen galangalu, citronovou trávu, kafrový list a koriandr. Dále přidejte pár kapek rybí omáčky, šťávu z limetky a dle chuti osolte a opepřete.
Nakonec přidejte do polévky kokosové mléko a lehce provařte.
Rýžové nudle připravte dle návodu, sceďte, vložte do talíře a zalijte je hotovou polévkou a posypte sekaným koriandrem.
Líbil se vám recept Thajská polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.