Hovězí pečeně po burgundsku

Čas přípravy: 2 hod 30 min
Obtížnost: Střední
Cena: 552 Kč
Redakce Kupi.cz
10. března
Hovězí pečeně po Burgundsku servírovaná v bílém, hlubokém talíři, na proužkované utěrce s příborem. Ilustrační foto: Brent Hofacker/ Shutterstock.com

Hovězí pečeně po burgundsku je tradičním francouzským receptem, který si s trochou snahy zvládnete připravit i u vás doma. Tato specialita se skvěle hodí například ke slavnostnímu obědu či večeři a přesvědčí vás o tom, že dokonale šťavnaté maso v jemné, zeleninové omáčce dostane naprosto každého.

Recept hovězí pečeně po burgundsku vás vyjde na 92 Kč za 1 porci. 6 porcí připravíte za 552 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 552 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail podpora@kupi.cz.

Recept

  • 1

    Hovězí maso očistíme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na oleji. Vyjmeme z hrnce a dáme stranou.

  • 2

    Do hrnce nasypeme na kostky nakrájenou mrkev, celer, petržel a orestujeme dozlatova, poté přidáme cibuli a česnek a orestujeme dohněda.

  • 3

    Poté vmícháme rajčatový protlak a důkladně zarestujeme.

  • 4

    Přilejeme víno a necháme svařit na polovinu. Nalejeme vývar, vložíme zpět do hrnce maso a přidáme bylinky a bobkový list.

  • 5

    Hrnec s masem dáme do trouby vyhřáté na 160–180 °C a pomalu zakryté dusíme do měkka a průběžně kontrolujeme a doléváme vývar.

  • 6

    Když je maso měkké, vyjmeme ho z hrnce.

  • 7

    Omáčku dle potřeby buď lehce povolíme vývarem, nebo necháme odvařit a zredukovat a vmícháme do ní metličkou studené máslo – omáčka se zjemní a zhoustne.

  • 8

    Slaninu orestujeme na másle, přidáme žampiony a jarní cibulky a přidáme do hotové omáčky.

  • 9

    Nakonec lehce provaříme a můžeme servírovat.

Zajímavé tipy
  • Pokud si chcete opravdu pochutnat, doporučujeme použít kvalitní suché červené víno jako například Merlot, Cabernet či Pinot Noir.
  • K jídlu se skvěle hodí šlehaná bramborová kaše.

Líbil se vám recept Hovězí pečeně po burgundsku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.