Pečená treska s koprovým pestem a bramborami vám zajisté zachutná, neboť se jedná o velmi jemnou rybu, která v kombinaci s křupavým pestovým kabátkem dostává naprosto vynikající šmrnc. Příprava je navíc velmi jednoduchá, takže ji zvládne připravit každý.
Natrhaný kopr a petrželku zalijte olivovým olejem, osolte, opepřete, přidejte namletý parmazán, piniové oříšky a pár kapek citronové šťávy.
Takto připravené ingredience rozmixujte tyčovým mixérem na kaši.
Tresku omyjte a osušte utěrkou. Poté ji osolte, opepřete a opékejte na rozpálené pánvi z obou stran. Po prvním otočení tresku potřete koprovým pestem a dopečte.
Brambory uvařte v osolené vodě. Poté je sceďte a nechte vychladnout.
Nakonec je překrájejte na půlku, posypte tymiánem a opékejte na pánvi na olivovém oleji.
Líbil se vám recept Pečená treska s koprovým pestem a bramborami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.