1/0
Hovězí vývar s morkovými knedlíčky a kořenovou zeleninou je výtečná polévka, která rozhodně stojí za vyzkoušení. Knedlíčky připravené z morkových kostí jsou naprostou delikatesou, která zaujme.
Hovězí i morkové kosti důkladně opláchněte, vložte do pekáče, přidejte omytou a na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli překrojenou na půlku. Dejte péct na 200 °C asi 20 minut.
Poté vyjměte z trouby, z upečených morkových kostí vyklepněte množství potřebné na knedlíčky a vše ostatní vložte do hrnce se studenou vodou, přidejte divoké koření, hladkolistou petrželku a vařte pozvolna asi 4 hodiny.
Hotový vývar sceďte a dochuťte solí a pepřem.
Morek s máslem vyšlehejte do pěny, přidejte vejce, strouhanku, mouku, vše společně promíchejte a dochuťte solí, muškátovým oříškem a nasekanou petrželkou.
Z takto připravené hmoty tvarujte knedlíčky, které vařte v osolené vroucí vodě cca 5 minut.
Uvařené knedlíčky vložte do hotové polévky a můžete podávat.
Líbil se vám recept Hovězí vývar s morkovými knedlíčky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.