Tato skvělá čokoládová bábovka bude zaručeně chutnat všem. Pokud chcete, aby byla ještě více čokoládovější, polejte ji čokoládovou polevou. Bábovku pak můžete ještě ozdobit nasekanými oříšky, třeba pistáciemi. Tak pojďme na to!
Troubu zapneme na 170 °C. Nejdříve máslem vymažeme bábovkovou formu a hrubou moukou ji vysypeme.
Do mísy prosejeme hladkou mouku s holandským kakaem, jedlou sodou a solí.
V malém kastrůlku přivedeme k varu smetanu ke šlehání a přidáme k ní nalámané kousky čokolády. Odstavíme z plotýnky a pořádně promícháme. Poté přilijeme podmáslí a necháme vychladnout.
Změklé máslo vyšleháme s cukrem krupice a s vanilkovým cukrem do pěny. Nyní přidáme vejce, bílek a prošleháme.
Čokoládovou směs a moučnou směs střídavě přidáváme do vyšlehané pěny.
Vzniklé čokoládové těsto vlijeme do formy a pečeme asi 1 hodinu. Vyzkoušíme špejlí, zda je bábovka upečená. Pokud ano, necháme ji chvíli zchladnout a poté ji vyklopíme na talíř.
V malém kastrůlku přivedeme k varu smetanu ke šlehání.
Do misky dáme nalámanou čokoládu, máslo, kukuřičný sirup a přelijeme vše vroucí smetanou.
Promícháme dohladka a necháme chvíli stát. Pak bábovku polijeme vzniklou čokoládovou polevou.
Líbil se vám recept Čokoládová bábovka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.