1/0
Mramorová bábovka u nás patří mezi nejoblíbenější nedělní moučníky, které si vychutnáte nejlépe u kávy nebo čaje. Kombinace světlého a tmavého těsta vytvoří v bábovce efektní mramorování a výslednou chuť si jistě zamilujete.
Nejdříve smícháme cukr s vejci. Přidáme olej, mléko, vanilkový cukr a polohrubou mouku s kypřicím práškem.
Vzniklé těsto rozdělíme do dvou misek. Do jedné misky přidáme nastrouhanou kůru z citronu a do druhé holandské kakao. Každé těsto důkladně promícháme.
Obě těsta střídavě nalijeme do máslem vymazané formy, můžeme ještě opatrně promíchat lžící a pečeme na 200 °C v předem vyhřáté troubě asi 45–50 minut.
Špejlí vyzkoušíme, zda je bábovka upečená. Pokud ano, vyklopíme ji na talíř a počkáme, až vychladne. Před podáváním můžeme ještě zaprášit moučkovým cukrem.
Vyzkoušejte i další bábovky, třeba tvarohovou, makovou nebo citronovou.
Líbil se vám recept Mramorová bábovka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.