1/0
Citronová bábovka má nádherně jemnou, svěží chuť a doslova se vám rozplyne na jazyku. Její příprava je jednodušší, než byste si mysleli. Jsme přesvědčeni o tom, že si tuto božskou chuť zamilujete.
Podmáslí a vejce vyndáme alespoň 2 hodiny před pečením ven z lednice.
Podmáslí dáme do větší mísy, přidáme olej, kůru a následně i šťávu ze všech citronů. Prošleháme pomocí metličky.
Do menší mísy nebo odměrky rozklepneme vejce, přidáme cukr a vyšleháme pomocí šlehače do pěny, která bude mít nadýchanou a mírně hustou konzistenci.
Vaječnou pěnu přidáme k ostatním mokrým surovinám a metličkou zapracujeme.
Poté přidáme mouku, prášek do pečiva, mletou vanilku, špetku soli a vypracujeme hladké hustější těsto.
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
Těsto přelijeme do formy a dáme ihned péct do trouby vyhřáté na 180 °C.
Bábovku pečeme asi 40 minut – hotovou bábovku poznáme tak, že do ní zapíchnete špejli, pokud se na ni nenalepí žádné těsto, je upečená.
Po upečení necháme bábovku ještě chvíli dojít ve vypnuté troubě. Necháme vychladnout a poté vyklopíme z formy.
Bábovku podáváme pocukrovanou moučkovým cukrem.
Líbil se vám recept Citronová bábovka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.