Kefírová bábovka vás perfektně naladí. Med v kombinaci s kefírem jí dodává jemnou, vláčnou chuť a skořice s ořechy ji dělá chuťově výjimečnou. Příprava není nijak náročná, bábovka bude upečená jedna dvě a pohoštění pro návštěvu nebo k odpolední kávě bude na stole.
Do mísy nalijte kefír, v něm rozmíchejte metličkou vejce s cukrem a medem.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a sodou. Poté ji střídavě vmíchejte do těsta s olejem. Dále přidejte skořici, ořechy a nastrouhanou citronovou kůru.
Těsto vymíchejte dohladka a nalijte do větší bábovkové formy, kterou jste předem vymazali a vysypali moukou.
Pečte v předem vyhřáté troubě při 175 °C přibližně hodinu.
Líbil se vám recept Kefírová bábovka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.