1/0
Pečený králík na česneku s bůčkem a cibulí patří mezi oblíbené lahůdky české kuchyně. Bůček pustí tuk a králičí maso tím pádem nebude vůbec vysušené. Králík na česneku přelitý vypečenou šťávou, podávaný s bramborovou kaší nebo noky a dušeným špenátem bude vynikající víkendový oběd, na kterém si jistě pochutnáte.
Nakrájíme několik stroužků česneku a polovinu špeku.
Do masa uděláme špičkou nože ostré zářezy a vsuneme do nich kousky česneku a špeku, případně také bůček. Osolíme a opepříme.
Poté králíka lehce otiskneme v mouce.
Zbylý špek nakrájíme na kostičky a necháme je na pánvi vyškvařit.
Přidáme najemno nakrájenou cibuli, zbytek česneku a kmín.
Do pánve dáme i maso a zprudka ho opečeme ze všech stran.
Podlijeme částí vývaru, přidáme tymián a zakryté pečeme v troubě předehřáté na 160 °C.
Průběžně přeléváme výpekem a dle potřeby dolijeme vývar.
Pečeme v troubě 45 minut až 1 hodinu, dokud maso nebude měkké.
Líbil se vám recept Králík na česneku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.