1/0
Olejová bábovka patří k tradičním receptům, po kterých saháme hlavně o víkendech. Její jednoduchá příprava z pár surovin nám zaručí, že během chvilky bude domov krásně vonět a ke kávě můžeme podávat moučník, na kterém si rád pochutná každý.
Vyšlehejte vejce s oběma cukry do pěny, poté přidejte ostatní suroviny a vše umíchejte šlehačem.
Troubu rozehřejte na 160 °C.
Formu na bábovku vymažte a vysypte, nalijte do ní přibližně polovinu těsta, do zbytku přidejte kakao, důkladně promíchejte a přilijte do formy.
Pečte po dobu cca 40 minut. Kontrolujte špejlí, zda už je bábovka propečená.
Líbil se vám recept Olejová bábovka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.