1/0
Kmínová polévka patří mezi tradiční recepty, které připravovaly naše babičky. Typická vůně a chuť této polévky utkví v paměti každému, kdo ji ochutná. Její základ je tvořen cibulovou jíškou s kmínem a vývarem.
V hrnci osmažíme na lžíci slunečnicového oleje cibulku nakrájenou nadrobno.
Zasypeme drceným kmínem a moukou, krátce orestujeme.
Přilijeme zeleninový vývar (případně jiný vývar nebo vodu) a prošleháme metličkou.
Po chvíli přidáme do polévky brambory nakrájené na malé kostky a přivedeme k varu.
Vaříme asi 15 minut do změknutí brambor.
Do horké polévky rozklepneme vejce a prošleháme.
Podáváme s opečenými chlebovými krutonky a ozdobené petrželkou.
Líbil se vám recept Kmínová polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.