1/0
Hovězí vývar z morkových kostí vám skvěle poslouží nejen jako výživná polévka, ale perfektně se hodí i jako základ pro výrobu omáček. Poctivý vývar, který necháte táhnout několik hodin, vás kromě výborné chuti odmění také množstvím minerálů a dalších tělu prospěšných látek.
Morkové kosti omyjeme a vložíme na nepřilnavý pekáček, lehce vymazaný sádlem – dáme zezlátnout do trouby na 20 minut při teplotě 220 °C.
Mezitím oloupeme zeleninu.
Do hrnce vložíme zeleninu, koření, lehce vychladlé kosti a zalijeme studenou vodou (asi 1,8 l – něco se během vaření odpaří).
Necháme táhnout na mírném ohni alespoň 2 hodiny, ideálně ale déle.
Nakonec vývar přecedíme a dovnitř nakrájíme uvařenou zeleninu, dochutíme solí a pepřem.
Líbil se vám recept Vývar z morkových kostí? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.