1/0
Francouzská cibulačka je velmi chutná polévka, rychlá a snadná na přípravu. Potřebovat budete jen pár základních surovin, a to dostatek cibule, silný vývar, kvalitní sýr a bagetku nebo bílý chléb. Pojďte si ji s námi připravit, jsme přesvědčeni o tom, že si na ní pochutnáte.
Očištěnou cibuli přepulte a nakrájejte na proužky.
V hrnci rozehřejte máslo s rostlinným olejem, přidejte cibuli a nasekaný česnek.
Promíchaný základ přiklopte a na nízkou teplotu dál pečte do zhnědnutí – cca půl hodiny. Poté bez pokličky duste ještě 20 minut.
Jakmile se cibule začne lepit ke dnu hrnce, je čas zalít směs vývarem.
Polévku přiveďte k varu a podle potřeby ji dochuťte solí a pepřem.
Nakonec podávejte s opečeným chlebem a nastrouhaným čedarem.
Líbil se vám recept Francouzská cibulačka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.