1/0
Tvarohový trhanec je rychlý, snadný a vynikající dezert. Dříve se připravoval především na Škaredou středu před Velikonocemi jako typická potrhaná snídaně, vychutnat si jej však můžete i kdykoli jindy během roku. Naše varianta s tvarohem je navíc bez lepku, protože neobsahuje mouku.
Tvaroh smícháme s mlékem, cukrem a žloutky.
Přidáme vanilkový cukr, sůl a citronovou kůrou.
Poté pomalu vmícháme tuhý sníh z bílků a rozinky.
Těsto nalijeme do vymaštěného pekáče nebo na větší pánev a pečeme ve středně vyhřáté troubě zhruba 12 minut.
Horký trhanec roztrháme vidličkou.
Trhanec podáváme posypaný moučkovým cukrem, sezónním ovocem a zmrzlinou nebo mandlovými plátky.
Máte raději klasiku? Připravte si tradiční trhanec.
Líbil se vám recept Tvarohový trhanec? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.