1/0
Jahodovo-čokoládová pěna se zakysanou smetanou je oblíbeným dezertem, v němž nenajdete ani špetku mouky. Příprava je navíc velmi jednoduchá a pěna zaručeně potěší malé i velké.
Nakrájené jahody rozmixujeme s vanilkovým cukrem. Můžeme použít i kompotované jahody, ty rozmixujeme s polovinou jejich šťávy.
Poté vmícháme zakysanou smetanu a dáme vychladit do lednice.
Mezitím si rozlámeme čokoládu, kterou rozpustíme ve vodní lázni.
Tekutou čokoládu rychle vmícháme do jahodové směsi.
Hotovou čokoládovou pěnu ozdobíme jahodami, můžeme zalít jahodovou šťávou a případně ještě ozdobit oříšky.
Líbil se vám recept Jahodovo-čokoládová pěna se zakysanou smetanou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.