1/0
Kvalitní a silný krůtí vývar vás spolehlivě zasytí i zahřeje. Jeho příprava je snadná a připravit jej zvládne i začátečník. Výrazné chuti pak docílíte, pokud jej necháte dlouze táhnout na mírném stupni několik hodin.
Do hrnce vložte maso a kosti, přidejte očištěnou zeleninu a koření. Zalejte studenou vodou a pod pokličkou přiveďte k varu.
Když se začne vývar vařit, ztlumte plamen a nechte ho pouze táhnout ideálně alespoň 2 hodiny.
Průběžně sbírejte pěnu, která se začne tvořit na povrchu. Poté vyberte zeleninu a maso a nechte chvíli vychladnout.
Vývar přeceďte přes síto nebo plátýnko, zeleninu nakrájejte na kostičky a oberte maso.
Maso i zeleninu vložte zpět do polévky, dle chuti osolte.
Máte-li rádi sytější polévky, můžete podávat s nudlemi, polévkovým kapáním nebo knedlíčky.
Líbil se vám recept Krůtí vývar? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.